Menaiki bas :)

25 février 2010

In the name of Allah The most gracious most merciful...

Sudah lama jari jemari tak ketemu keyboard untuk menulis entry di sini. Maaf dan terima kasih kepada superheroes yang lain kerana tolong meriahkan blog yang jarang-jarang saya sumbangkan tulisan.

Hari ni, siapa yang pergi sekolah naik bus??? angkat ibu jari kaki!! ^__^

Dalam bas penuh tak? Kalau 8-9 pagi tu memang wajiblah penuh kan? Budak-budak pergi sekolah, orang-orang dewasa pergi kerja. Kalau tak tin sardin, tin tuna pun boleh jadi kan? Kalau petang dalam pukul 6, mesti lagi dahsyat. Bau pun dah kureng sikit :p Tapi takpe la, Allah nak bagi kita peluang nak dapat pahala lebih dengan bersabar :D

Alhamdulillah bas yang kita naiki tu suhu sedap-sedap badan je (oh sekarang tengah winter, pakcik bas pasang heater). Selesa kan? Lebih kurang macam ni la bas yang selalu kita naik tu kan?Cuma mungkin bukan bas elektrik dan buruk sikit. Tapi cuba tengok yang ni pula :


Saya tak kan bebel banyak-banyak lagi. Saya yakin syukur mereka amat banyak pada Tuhan yang memberikan rezeki, syukur kerana ada bas, kalau tak perlu berjalan tak tahu berapa puluh kilometer. Tapi kita?

gambar 1 : bas di Perancis
gambar 2 : bas di Pakistan


0 commentaires:

Navigation Bar

Our Gallery!

Visit our gallery by clicking HERE!

Click Here

The Wayfarers

c/o:
We are the wayfarers
We are the travelers
Wondering through
The planet earth
And see how great
The Creator is

We are the wayfarers
We are the travelers
Don’t you ever think
How strange it is
To treat everything
As tough as it’s ours