kisah nya...

16 février 2010

Salam readers,

Mù Lán nak share 1 kisah..

Al-kisah nya bermula begini...
ada seorang orang tua kaya ni, dia nak kawin kan anak gadis nya dengan pemuda yang dapat melepasi test yang dia akan kasi. Dan masa yang ditunggu² telah tiba, dia pun mengumpul kan pemuda² yang berminat dan nak jadi menantu dia. Dia pun explain kan :

«Sesiapa di antara kamu yang dapat berenang melepasi rintangan² yang telah aku sediakan didalam kolam ini, sehingga ke hujung kolam yang berkilometer² ini, dialah juara. sebagai hadiah, pertama nya dia akan menjadi menantu aku. ke-dua nya, dia akan dapat keSEMUA harta ku di dalam negara dan juga di luar negara. ketiganya...»
«plop!!» terjun sudah seorang pemuda kedalam kolam..

berenang lah pemuda itu merentasi rintangan² yang ada.. digigit buaya.. terus berenang.. terperangkap dalam duri².. masih berenang.. dan macam² rintangan lagi... sampai la pemuda itu ke hujung kolam dgn mengahnya. Si tua kaya-raya ni pun pergi dengan first aid kit untuk merawat kecederaan si pemuda itu..

Si kaya pun berkata,
«seperti yang telah dijanji kan, kamu akan mendapat harta² ku n dapat mengahwini anak ku. pilih lah anak ku yang pertama, atau yang ke dua atau yang ke»

«CHOP!!!
» jerit pemuda itu «aku nak 1 mende je...» ...


HA! SuperHeroe² kat blog ni suke je kan kasi soalan² kan? alaaaa..xpe la kan?
cuba readers teka..apakah yang diminta oleh pemuda itu? sebiji kereta Ferrari kah? Ipad yang terbaru dari UK? (alaaa..murah je tu...) bukan ke orang tua kaya-raya tu dah janjikan keSEMUA..diulang keSEMUA hartanya..siap dapat sorang isteri kat pemuda itu?? apa yang pemuda tu nak ???

sila² submitkan jawapan kreatif readers sekalian!
owh Mù Lán tak sabar nak baca jawapan² kalian ;)



I'll show you wealth
You've never seen
The sun and moon and shadows
The rainbow's arch, the mountain stream
The sunless clouds
And the winter's dream



♥♥♥,


6 commentaires:

nenek kebayan a dit…

ala tak de clue sikit pun ke? tapi dah penah dgr cerita ni. and rasenye dah tau dah jawapannye. tunggu org lain ah jawab.

farhana a dit…

erm..salam
nak join

de nak tau sape yg tolak de masuk lam kolam tu....

Anonyme a dit…

setuju ngan farhana

semut a dit…

ni sume cam dah pernah dengar cerita ni rasanya. haaha. tak aci..

nanti mu'lan, sila ulaskan ya cerita tu. ada banyak pengajran best kat situ.

jzkk.

someone a dit…

die nak orang tua tu pilih suami utk anak perempuan dy leklok, bukan offer dgn wang harta tu suma?

sebab wang boleh habis
kecantikan boleh hilang
tapi ihklas akan kekal

(cewah!)

abdullah a dit…

laki tu cakap,die x nk terjun pom..tp ad orng tolak die masok kolma tu..die nk tau sape yg tolak ye masok kolam tu...
hihihihihihihi

Navigation Bar

Our Gallery!

Visit our gallery by clicking HERE!

Click Here

The Wayfarers

c/o:
We are the wayfarers
We are the travelers
Wondering through
The planet earth
And see how great
The Creator is

We are the wayfarers
We are the travelers
Don’t you ever think
How strange it is
To treat everything
As tough as it’s ours